Lanškroun v roce 2017 opraví další ulice

19.02.2017 12:45

Ve schváleném rozpočtu města Lanškroun je připraveno na opravy chodníků a ulic více než 19 mil. korun.Opravovat se letos budou ulice Vančurova a Rybniční, dále dvě cesty v Dolním Třešňovci, lávka přes Ostrovský potok u volejbalových kurtů a autobusová zastávka naproti restauraci U města Milána.

Lanškroun v roce 2017 opraví další ulice
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Ulici Vančurova od křižovatky s ulicí T. G. Masaryka směrem k sídlišti U Papíren čeká kompletní rekonstrukce místní komunikace a chodníků včetně odvodnění a veřejného osvětlení.

Ulice Rybniční bude rekonstruována od křižovatky s ulicí T. G. Masaryka, kolem garáží po křižovatku s ulicí K. Čapka. 

„Rekonstrukce chodníků v ulici Dobrovského budou spojeny s rekonstrukcemi přechodů pro chodce. V ulici Nádražní budou zrekonstruovány dva přechody pro chodce v úseku mezi kolejemi a autobusovým nádražím. V ulici Dobrovského budou opraveny chodníky od bývalého autodružstva směrem ke křižovatce s ulicí 28. října a v úseku od lesní správy po ulici Na Slovanech. Opravena bude i autobusová zastávka naproti restauraci U města Milána,“ doplnil starosta města Radim Vetchý.

Asfaltový povrch bude nově položen v části města Dolní Třešňovec od domu čp. 142 k domu čp. 191. Z roku 2016 byla do letošních investic přesunuta oprava cesty od domu čp. 64 k domu čp. 56, na kterou museli občané Dolního Třešňovce počkat z důvodu rekonstrukce kanalizační sítě.

Vedoucího odboru investic a majetku Lukáše Pražana jsme se zeptali, kam nastoupí stavební firmy nejdříve. „Cesta v Dolním Třešňovci od čp. 64 k čp. 56 je vysoutěžena už z loňska, s firmou MPS Mostní a pozemní stavby engineering s. r. o. byla v roce 2016 podepsána smlouva a za cestu město zaplatí 3,8 mil. Kč včetně DPH. Ostatní ulice jsou teprve ve fázi projektování,“ odpověděl Pražan.

Výpis z rozpočtu města – schválené investice do ulic a chodníků v roce 2017

Ulice Vančurova

3 500 000

Ulice Rybniční

6 000 000

Chodníky ul. Dobrovského a ul. Nádražní

4 000 000

Ulice Dolní Třešňovec od čp. 142 k čp. 191

1 000 000

Lávka přes Ostrovský potok u volejbalových kurtů

200 000

Cesta Dolní Třešňovec - od čp. 64 k čp. 56

4 500 000

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …