Legiovlak dorazil do Chebu

06.06.2016 14:29

Muzeum na kolejích si mohou návštěvníci prohlédnout do pátku 10. června vždy od 8 do 18 hodin.

Legiovlak dorazil do Chebu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Legionářské muzeum na kolejích si mohou návštěvníci zdarma prohlédnout od 6. června do 10. června na nádraží v Chebu, poté vlak zamíří do Aše. Dvanáct zrekonstruovaných vagonů představuje život a boj legionářů na Transsibiřské magistrále během první světové války.

„Je třeba neustále připomínat historii a zvláště tento projekt je reálnou ukázkou života lidí, kteří se významnou měrou podíleli na utváření dějin naší vlasti. Replika vlaku ukazuje naprosto reálný život legionářů, jejich způsob života a prostředí, ve kterém vojáci žili při přepravě vlaku napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále v letech 1918 – 1920,“ řekl v úvodu starosta Petr Navrátil.

Legiovlak se skládá z vozů polní pošty, těplušky, zdravotního, filmového, štábního, obrněného, prodejního, krejčovského, kovářského (zrekonstruován na Slovensku), ubytovacího a dvou plošinových vozů. Ve všech vozech bude na návštěvníky čekat věrná rekonstrukce vybavení, legionáři v dobových stejnokrojích, ale také originální exponáty a několik stovek fotografií na panelech mapujících historii čs. legií.

Expozice Legiovlaku je přístupná zcela zdarma každý všední den od 8 do 18 a o víkendech od 9 do 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…