Liberec: Auditoři se dozvěděli, jak se dostat korupci na kobylku

02.05.2012 11:30

Na 130 auditorů z celé České republiky se sjelo minulý týden do Liberce, kde se na Krajském úřadě Libereckého kraje uskutečnila dvoudenní konference o problematice finanční kontroly ve veřejné správě s názvem Finanční kontrola včera, dnes a zítra.

Liberec: Auditoři se dozvěděli, jak se dostat korupci na kobylku
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Diskutovalo se hlavně o současné úrovni evropské a české legislativy, která se týká efektivního řízení, kontroly a správy veřejného majetku. Projednávaly se také způsoby kontroly příspěvkových organizací, nebezpečí korupce, problematika dotací a další aktuální otázky.

Úvodu programu se ve středu ujal Jiří Šolc, náměstek primátorky pro ekonomiku a systémovou integraci. Svojí prezentaci představila také Ing. Marie Vozobulová, vedoucí odboru kontroly a interního auditu Magistrátu města Liberec. Ta ve čtvrtek vystoupila s tématem "Jak se dostat korupci na kobylku?". Kromě teoretické části vystoupení v níž poukázala na příkladné postupy severských zemí, seznámila přítomné s protikorupčními opatřeními, které v posledních dvanácti měsících zavedlo vedení Statutárního města Liberec. Vystoupení ukončila finským příslovím: Chléb veřejného činitele je sice tenký, zato ale dlouhý. Příspěvek odměnilo auditorium potleskem.

Konference se zúčastnili jednak zástupci ministerstva financí, NKÚ, profesní komory interních auditorů, legislativci, teoretici, ale především také praktici z úřadů a institucí všech úrovní veřejné správy z celé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…