Liberec: Díky dotaci posílí přetížený odbor sociální péče o další pracovníky

26.02.2014 8:25

Statutární město Liberec uspělo s žádostí o poskytnutí finanční podpory z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Liberec: Díky dotaci posílí přetížený odbor sociální péče o další pracovníky
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Statutární město Liberec uspělo s žádostí o poskytnutí finanční podpory z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost na projekt Podpora plnění standardů kvality sociálně právní ochrany dětí na statutárním městě Liberec v celkové výši 6,086.126,- Kč.

Cílem projektu je navýšit stávající kapacitu odboru sociální péče, zabývající se problematikou sociálně právní ochrany dětí o sedm odborných sociálních pracovníků. Současně projekt zajistí i profesní rozvoj nejen těchto nových zaměstnanců, ale i těch stávajících, kteří zabezpečují výkon sociálně-právní ochrany na území svého správního obvodu.

Díky dotaci bude účinněji poskytována sociálně-právní ochrana v potřebném rozsahu a čase, který bude lépe přizpůsoben potřebám osob, jimž je nebo bude poskytována. Orgán sociálně-právní ochrany bude moci aktivněji vyhledávat a monitorovat ohrožené děti a v rámci preventivních aktivit spolupracovat i s dalšími subjekty na poskytování sociálně-právní ochrany.

Dostatečné personální zabezpečení, vysoká profesionalita a odborná vybavenost sociálních pracovníků hraje významnou roli při posuzování naléhavosti přidělování jednotlivých případů konkrétnímu zaměstnanci, při tvorbě a vyhodnocování individuálních plánů ochrany dítěte a zajišťování kontroly jednotlivých případů. Poskytnutá dotace pokryje 100% způsobilých výdajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…