Liberec: Dobrovolní hasiči se mohou těšit na nové vybavení za milion

08.11.2017 15:15

Celkem 693 tisíc korun získalo město z Dotačního fondu Libereckého kraje, podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje. Další 462 tisíc korun poskytlo statutární město Liberec jako svůj podíl.

Liberec: Dobrovolní hasiči se mohou těšit na nové vybavení za milion
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

V letošním roce podalo město Liberec celkem čtyři žádostí o poskytnutí dotace. „Ve všech případech jsme byli úspěšní,“ informoval primátor Tibor Batthyány.

Prostředky byly využity na nákup 48 zásahových přileb, 30 zásahových obleků, čtyř speciálních obleků pro práci na vodě, lanového navijáku na cisternovou automobilovou stříkačku a dvou přívěsných vozíků za dopravní automobily. Zásahové přilby a obleky budou rozděleny mezi všech 8 jednotek dobrovolných hasičů zřizovaných městem Liberec, kde nahradí vybavení, kterému končí životnost, nebo bylo poškozeno při zásazích.

Dobrovolní hasiči z Pilínkova získají nový lanový naviják, hasiči z Růžodolu a Machnína pak po dvou kusech speciálních obleků pro práci na vodě. „Ve Vesci a Machníně dostali hasiči ke svým novým dopravním automobilům i přívěsné vozíky, čímž se zvýšila možnost využití těchto vozidel pro evakuaci osob při mimořádných událostech,“ uvedl primátor s tím, že tak bude možné ve větším objemu převážet materiál civilní ochrany i například zavazadla evakuovaných osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …