Liberec: Končí oprava tramvajové trati u nádraží

05.06.2016 21:21

Od pondělí 6. června řidiči i cestující MHD znovu projedou kolem vlakového nádraží. Končí totiž rekonstrukce tramvajové trati na křižovatce ulic Žitavská, 1. Máje a Nákladní.

Liberec: Končí oprava tramvajové trati u nádraží
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Stavební práce se podle všeho stihnou v plánovaném termínu 44 dní a křižovatka by tak měla být průjezdná nejpozději v pondělí 6. června. I po jejím otevření budou probíhat drobné dokončovací práce. Například instalace nového LED osvětlení by měla být realizována o prázdninách, v červenci. Na „svůj čas“ si budou muset počkat i kovové části zábradlí, které nelze natírat při vysoké prašnosti v místě rekonstrukce.

„Rekonstrukce křižovatky a tramvajové trati pod vlakovým nádražím se blíží ke konci. Naštěstí nás kromě jednoho sklepení v budově Skloexportu, které vedlo až pod komunikaci, nečekali žádné nepředvídatelné záludnosti. Věříme, že i díky tomu se rekonstrukce stihne v termínu,“ doplnil provozně-technický ředitel Ludvík Lavička.

Vedení dopravnímu podniku se omlouvá cestujícím za snížení komfortu při cestování na tradičních linkách městské trati a linky č. 11. Oprava byla nezbytná. Mimo jiné měla za cíl zvýšení bezpečnosti, komfortu přestupu, ale i zlepšení pohybů chodců v dané lokalitě. Úpravu křižovatky ocení také řidiči a ostatní účastníci silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…