Liberec: Liebiegův palác byl slavnostně otevřen

22.06.2023 7:17 | Tisková zpráva

Liebiegův palác se slavnostně otevřel, v plném provozu bude veřejnosti sloužit ale až od podzimu. Objekt by se měl stát místem setkávání lidí bez ohledu na věk a sociální skupiny.

Liberec: Liebiegův palác byl slavnostně otevřen
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Zrekonstruované prostory nabídnou návštěvníkům víceúčelový audiovizuální sál, společenské místnosti, cvičební sály, klubovny, výtvarný ateliér, dětský klub pro krátkodobé hlídání, výstavní prostory nebo počítačové učebny. Nově je také zpřístupněný park a zahrada, kde rostou 250 let staré stromy. Budova pojme až 500 zájemců o volnočasové, vzdělávací, enviromentální, kulturní a sociální služby.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21922 lidí

Zdařilá rekonstrukce paláce, který byl postavený před 150 lety jako rodinné sídlo Liebiegů, stála více než čtvrt miliardy korun a je největší investicí statutárního města Liberec za poslední roky. Oprava, která památkově chráněnému objektu vdechla nový život, byla spolufinancována z evropských dotací.

Zrekonstruovaný Liebiegův palác si po právu zasloužil ocenění, kterými je nyní tato stavba ověnčena. Byl oceněn jako absolutní vítěz v soutěži Stavba roku Libereckého kraje 2022 - Cenou Karla Hubáčka a i v kategorii Rekonstrukce se obsadil na první příčce.

Sadou stříbrných mincí s motivem sv. Petra pak vítěze obdaroval tradiční partner soutěže Česká mincovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…