Liberec: Magistrát byl pouze jmenován procesním opatrovníkem

02.11.2019 18:16

Vyjádření k nepřesným informacím v médiích k OSPOD

Liberec: Magistrát byl pouze jmenován procesním opatrovníkem
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

V reakci na nepřesné informace, které se v posledních dnech objevily v médiích v souvislosti s orgánem sociálně-právní ochrany dětí, uvádíme upřesňující informace.
Magistrát města Liberec jako orgán sociálně-právní ochrany dětí není a nebyl orgánem příslušným pro výkon sociálně-právní ochrany dětí, který by prováděl přímá opatření a podával návrhy na ochranu dětí, které zemřely při tragické dopravní nehodě u Mníšku.

Dle bydliště nezletilých je příslušným orgánem Magistrát města Mladá Boleslav, který s rodinou pracuje. Magistrát města Liberec byl pouze jmenován procesním opatrovníkem dětí pro jednání před soudem k vydání předběžného opatření. Toto předběžné opatření na Okresní soud v Liberci podal Městský úřad Frýdlant, který pro kolizi zájmů nemohl jako navrhovatel nezletilé děti v daném řízení zastupovat.

Po vyřešení akutní situace ohrožení dětí a nabytí právní moci usnesení o nařízení předběžného opatření je záležitost další péče o nezletilé již v kompetenci příslušného Okresního soudu v Mladé Boleslavi. Tento soud již vedl řízení o úpravě poměrů nezletilých dětí a v této věci již dříve rozhodoval. Okresní soud v Mladé Boleslavi následně zprostil náš úřad funkce kolizního opatrovníka pro řízení o předběžném opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…