Liberec: Padla první klapka nového českého seriálu Nelegál

25.05.2019 13:30

Příběh drogového dealera a policejního informátora, který se zaplétá s vietnamskou mafií, připravuje režisérská dvojice Viktor Tauš a Matěj Chlupáček. Vzniká přímo v Liberci a v příštím roce ho uvede Česká televize. Vznik seriálu finančně podpořilo i město Liberec.

Liberec: Padla první klapka nového českého seriálu Nelegál
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

V seriálu vietnamská mafie ovládá v Česku většinu trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální.

Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život.

Příběh vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály.

Režisér Matěj Chlupáček přirovnává Nelegál k úspěšným Případům 1. oddělení. „Bude to podobně skvělej seriál, pro Liberec velká reklama a zároveň příležitosti pro místní podnikatele. Sám jsem z Liberce, takže jsem děj koncipoval tak, aby i liberecká policie z toho vycházela velmi dobře,“ řekl dříve Matěj Chlupáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…