Liberec: Partnerské město v Japonsku by město mohlo mít

31.03.2019 19:02

Milou pracovní povinností pátečního odpoledne byla pro primátora města Liberce Jaroslava Zámečníka zdvořilostní návštěva velvyslance Japonska v České republice Jeho Excelence Kaoru Shimazakiho.

Liberec: Partnerské město v Japonsku by město mohlo mít
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Spolu s ním se do reprezentačních prostor historické radnice podíval také druhý tajemník ekonomického oddělení japonského velvyslanectví pan Tetsuya Munakata.

Při neformálním rozhovoru společně probrali téma cestovního ruchu, ekonomického potenciálu města a významných společenských a občanských aktivit. Ústředním tématem pak byla spolupráce s japonskými společnostmi v oblasti Liberce. Stejně tak možnost navázání užší spolupráci v součinnosti s Technickou univerzitou v Liberci návštěvu nadchla. Primátor města Jaroslav Zámečník pak projevil zájem o navázání partnerství Liberce s vybraným japonským městem. Pro to je potřeba najít společný a tematický zájem, který by obě města spojoval.

V příštím roce uplyne 100 let od navázání společenských a obchodních vazeb mezi Japonskem a Českou republikou. K tomuto významnému výročí už nyní japonská ambasáda připravuje řadu kulturních, společenských, výstavních a hudebních programů. Ty hlavní se konají v Praze a Ostravě. Liberecký primátor nabídnul velvyslanci možnost uspořádat některý dílčí program také v Liberci, například v Divadle F.X. Šaldy, Krajské vědecké knihovně nebo Galerii Lázně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…