Liberec: Primátor poděkoval dárcům krve z řad městské policie

14.03.2017 11:36

Při příležitosti vyhodnocení činnosti městské policie za rok 2016 svolal primátor města Liberce Tibor Batthyány výroční poradu. Setkání se uskutečnilo v historické budově radnice a součástí programu bylo i slavnostní ocenění strážníků. V rámci dobré spolupráce s Policií České republiky přijal pozvání vedoucí územního odboru Liberec plk. Kurt Malina.

Liberec: Primátor poděkoval dárcům krve z řad městské policie
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Jsem rád, že pravidelnou výroční schůzi liberecké městské policie mohu pořádat u nás a že se jí mohu účastnit. Obdivuji práci strážníků, nejenom pro fyzickou, ale zejména psychickou výdrž. O to raději jsem, že vím, že liberecká městská policie patří v republice mezi nejlepší. A vzhledem ke skutečnosti, kolik strážníků a v jak velkém množství darují krev, mohu s lehkou nadsázkou říct, že mnoha Liberečanům koluje v žilách krev našich strážníků,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Ředitel MP Liberec Ladislav Krajčík stručně zhodnotil nejdůležitější projekty v uplynulém roce i výhledy na rok budoucí. V roce 2016 městská policie např. zajistila prostřednictvím nových mobilních telefonů funkční přenos dat do informačního systému a převzala správu, údržbu a kontrolu parkovacího systému města Liberce , včetně prodeje parkovacích karet s možností bezhotovostní platby.

V oblasti řízení organizace při zajišťování místních záležitostí veřejného pořádku absolvovala MP Liberec v loňském roce recertifikační audit v oblasti řízení organizace a získala certifikaci normy ISO 9001:2008 na další 3 roky. „Zavedený systém managementu kvality potvrzuje dlouhodobou snahu vedení MP Liberec o profesionální přístup ke vzdělávání, výcviku a péči o lidské zdroje jako celku, trvalé prosazování pokročilých technologií pro řízení a výkon služby MP Liberec, včetně kontroly a měření činnosti MP Liberec jako celku nebo například o efektivní hospodaření a hospodárné využívání finančních prostředků,“ řekl ředitel Krajčík.

Strážníci sklízeli úspěchy i na poli v prevenci kriminality. Získali dotační podporu z Ministerstva vnitra ČR ve výši převyšují 260 000 Kč na lehké mobilní kamery. Přenosné kamery jsou unikátní vlastním zdrojem energie bez nutnosti napojení na elektrický proud, celootočným objektivem a jednoduchou montáží prakticky kamkoliv. Svůj podíl má městská policie i na více jak tisíci průkazech cyklisty, které pod dohledem strážníků skládají každoročně žáci čtvrtých tříd na dopravním hřišti.

Z rukou primátora Tibora Batthyányho, ředitele MP Liberec Ladislava Krajčíka a vedoucího územního odboru Liberec Policie ČR plk. Kurta Maliny převzali v druhé části porady strážníci několik poděkování. Ocenění za 20 let služby u městské policie patřilo Haně Böhmové. Poděkování za rozhodnutí bezplatně darovat krev náleželo Tomáši Ponížilovi, Martinu Roušalovi, Michaele Hanzlíkové, Jiřímu Bucharovi, Michalu Zubrovi, Jiřímu Nápravníkovi, Michalu Prokopovi, Lukáši Porubovi, Pavlu Weissovi a Pavlu Finkousovi. „Strážníci tímto krokem prokazují, že kromě policejní práce vnímají i lidský pohled a ukazují své morální kvality, a proto jim patří ze strany městské policie i města Liberec velký dík,“ doplnil ředitel Ladislav Krajčík.

Městská policie Liberec se také rozloučila s paní Danou Kalousovou, která po 24 letech služby odchází do zaslouženého důchodu.

Liberecká městská policie řešila v roce 2016 přes 18 tisíc přestupků. Počet zaměstnanců je 91, včetně 3 asistentů městské policie. Nové strážníky školí ve vlastním akreditovaném školicím středisku, které zároveň slouží k dalšímu vzdělávání městských policistů. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…