Liberec: Rekonstrukce ulice České mládeže potrvá do poloviny října

27.06.2018 16:47

S prvním červencovým dnem začne celková rekonstrukce ulice České mládeže. Obnova více než jednoho kilometru silnice včetně dvou kruhových objezdů a systému odvodnění bude trvat do poloviny října. Liberecký kraj zaplatí za rekonstrukci 38 486 470 Kč včetně DPH.

Liberec: Rekonstrukce ulice České mládeže potrvá do poloviny října
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Silnice III/2784 je významnou dopravní spojnicí do liberecké průmyslové zóny Jih. Délka rekonstruovaného úseku je 1.131 m. Liberecký kraj zaplatí nejen obnovu povrchu vozovky včetně dvou okružních křižovatek Kubelíkova a Nisa, ale i dopravní značení a také čištění a obnovu prvků odvodnění.

Hlavními důvody opravy je havarijní stav obou okružních křižovatek, špatné podloží a v neposlední řadě vysoká hlučnost. Zvýšené hladiny hluku naměřila také krajská hygienická stanice. Na vozovku se proto položí takzvaný tichý asfalt, který přispěje ke snížení hluku a vibrací z projíždějící dopravy.

Kraj s městem Liberec řeší i druhou přístupovou cestu do jižní průmyslové oblasti, která ale měla být už dávno vybudována s tehdy se rodící zónou. Podle sčítání projede v současnosti ulicí České mládeže ve všední den téměř 17.000 vozidel a tvoří se kolony. Není tedy možné, aby všichni řidiči byli odkázáni jen na jedinou komunikaci.

Částečně uzavřít silnici III/2784 plánuje kraj na 105 dní. Po dobu opravy bude silnice ve směru od silnice I/35 do průmyslové zóny jednosměrná. Objízdné trasy stanovil Magistrát města Liberce společně s Krajským policejním ředitelstvím Libereckého kraje. Autobusy veřejné linkové dopravy budou využívat stanovené objízdné trasy. Z důvodu uzavírky pozemní komunikace ve vlastnictví statutárního města Liberec v ulici Švermova nebude možné ulici Švermovu využít jako objízdnou trasu, a to až do 22. července 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…