Liberec: Řídící výbor IPRM doporučil 36 projektů

19.09.2011 6:40

Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje města Liberec doporučil radě města ke schválení 36 projektů, které by mohly být uskutečněny v rámci II. výzvy IPRM.

Liberec: Řídící výbor IPRM doporučil 36 projektů
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Jedná se většinou o projekty, které nejsou předkládány městem, proto schválení jejich zařazení do indikativního seznamu podléhá posléze také zastupitelstvu města.

„Původně bylo hodnotícím agenturám postoupeno 38 projektů a pouze dva neprošly kritérii přijatelnosti a formálních náležitostí, navíc od jednoho předkladatele. To ukazuje na vysokou úroveň zpracování předložených projektových záměrů. Řídící výbor doporučil k zařazení do IPRM všech zbývajících 36 projektů," říká manažer IPRM Michal Vereščák.

Po schválení zastupitelstvem bude k dispozici celkem 47 projektů do II. Výzvy Integrovaného plánu rozvoje města Liberec. Prvních 11 projektů bylo podáno za město Liberec a schválila je rada města. Na všechny se z největší pravděpodobností nedostane, protože v součtu výrazně převýší alokovanou částku. Indikativní seznam je ale zásobárnou projektů, které prošly hodnocením a je možné je realizovat. O jejich výběru by mělo na konci letošního roku rozhodnout zastupitelstvo města.

Z druhé výzvy jsou zajímavé například tyto projekty: Rekonstrukce a modernizace dětského dopravního hřiště v Liberci (předkladatel Liberecký kraj), Rekonstrukce skate-parku u školy Barvířská (předkladatel SML) nebo Vodní dům Harcov (předkladatel Suchopýr, o.p.s.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…