Liberec: Ruprechtičtí najdou knihovnu v novém místě

11.10.2011 13:27

Důstojnějších a vhodnějších prostor se dočkala pobočka Krajské vědecké knihovny (KVK), kterou využívají především ruprechtičtí obyvatelé Liberce.

Liberec: Ruprechtičtí najdou knihovnu v novém místě
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Najdou ji v Konopné ulici ((areál Centra aktivního času Konopná), kde vhodné prostory pro potřeby knihovny nabídlo SML poté, co se z něj odstěhovalo obvodní oddělení Policie ČR. Na slavnostním otevření přestěhované pobočky, kterého se ujala ředitelka KVK Blanka Konvalinková, nechyběl ani Kamil Jan Svoboda, náměstek liberecké primátorky pro školství, kulturu a sociální oblast. Ten knihovně popřál spoustu spokojených čtenářů, čtenářům pak, aby se jim v knihovně líbilo.

 

„Původní prostory ruprechtické pobočky ve Věkově ulici byly z technického hlediska v havarijním stavu a ve spolupráci s Magistrátem města Liberec se za pět minut dvanáct podařilo najít jiný objekt, lépe vyhovující našim potřebám. V nové pobočce jsme se snažili vytvořit příjemné prostředí pro všechny skupiny čtenářů, ale více se chceme zaměřit na práci s dětmi a seniory. Např. pro děti jsme vyčlenili celou jednu velkou místnost, kde budou k dispozici nejenom knihy, ale bude vybavena také herními prvky a relaxační zónou. Připravujeme také zajímavé akce - divadelní představení, tvůrčí dílny apod. Věříme, že dosavadní čtenáři ruprechtické pobočky si najdou cestu i do nové lokality, ale rádi přivítáme také nové čtenáře, kteří o existenci knihovny třeba nevěděli nebo pro ně byla daleko," říká Dana Petrýdesová, vedoucí odboru služeb KVK.

 

Pobočka byla otevřena 1. září v rozšířené provozní době (pondělí - čtvrtek - více informací na webu knihovny - www.kvkli.cz), slavnostní zahájení provozu se však uskuteční až 5. října v rámci celostátní kampaně Týden knihoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…