Liberec: Seminář k dotacím na sport navštívily desítky zájemců

23.10.2015 16:41

Sto padesát zájemců přišlo tento týden do sídla Libereckého kraje na seminář pro potencionální žadatele o dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje na pravidelnou činnost sportovních a tělovýchovných organizací. V programu č. 4.21 – Pravidelná činnost sportovních a tělovýchovných organizací je připraveno k rozdělení 20 milionů korun. Na semináři se dozvěděli podrobnosti o dotačním titulu, informace o tom, jak žádat a řada přišla i na dotazy.

Liberec: Seminář k dotacím na sport navštívily desítky zájemců
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Účastníky, kteří přijeli ze všech částí Libereckého kraje a zastupovali rozličné sportovní organizace, zajímalo například, zda jejich organizace splňují podmínky k žádání, ptali se i na konkrétní projekty a to, zda právě na jejich uskutečnění mohou peníze využít atd.

„Dvacet milionů, které jsou rozdělovány z výsledku hospodaření kraje v roce 2014 a jsou nad rámec závazku Libereckého kraje dát ročně do sportu minimálně třicet milionů korun., je pro sportovní prostředí potřebnou finanční injekcí. Cílem programu je podpořit přímo sportování dětí a mládeže do 19 let. Na podporu sportu tak letos půjde z rozpočtu kraje více než 50 milionů korun,“ konstatuje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Účelem podpory programu je pravidelná činnost dětí a mládeže realizovaná ve sportovních klubech a tělovýchovných jednotách. Maximální výše neinvestiční dotace je 2 mil. Kč, minimální pak 50 tis. Kč. Žadatelé mohou podat pouze jednu žádost a dotace může činit maximálně 70 % způsobilých výdajů projektu, který musí být realizován v termínu od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2016. Lhůta pro podání žádosti začíná běžet 2. 11. a končí 16. 11., hodnotit projekty bude Výbor pro tělovýchovu a sportu Zastupitelstva Libereckého kraje a rozhodovat o poskytnutí dotací bude zastupitelstvo na předvánočním zasedání 22. 12. 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …