Liberec: Tunel čeká od soboty pravidelná jarní údržba

13.04.2018 20:38

Dopravu na průtahu Libercem zpomalí na necelý týden údržba tunelu na silnici I/35. S omezením musí řidiči počítat od soboty 14. dubna do čtvrtka 19. dubna.

Liberec: Tunel čeká od soboty pravidelná jarní údržba
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Doprava pro oba směry bude vždy převedena do druhého tubusu tunelu. Denně místem projede 47 410 vozidel v obou směrech. Projekt na kompletní rekonstrukci tunelu by měl být zpracovaný do konce letošního roku.

„Během 6 dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých kvůli výfukovým zplodinám dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp.

Rekonstrukce by měla být provedena příští rok

Práce budou probíhat po částech. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do druhého jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 14. do 16. dubna bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od 16. do 19. dubna dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín.

Liberecký tunel na silnici I/35 je ve vlastnictví státu, do provozu byl uveden v roce 1992. V současné době vybírá Ředitelství silnic a dálnic ČR zhotovitele projektové dokumentace na kompletní rekonstrukci tunelu, včetně jeho dovybavení. V současné době správce komunikace dokončuje veškerá měření jednotlivých částí konstrukce tunelu. Samotná rekonstrukce tunelu by se měla provádět v několika etapách pravděpodobně v příštím roce, v jejím průběhu bude doprava vedena obousměrně v jednom tubusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…