Liberec: Uctít památku Václava Havla přišly stovky lidí

22.12.2011 11:12

Pietní akt k uctění památky Václava Havla přivedl na náměstí Dr. E. Beneše vpodvečer ve středu 21. prosince stovky lidí.

Liberec: Uctít památku Václava Havla přišly stovky lidí
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Při příchodu akce, kterou pořádalo Statutární město Liberec, zněla z reproduktorů na ozvučeném náměstí oblíbená hudba Václava Havla, a to Motlitba pro Martu, We shall Overcome, Oh Freedom a Perfect Day. Následovala česká verze jedné z písní, Jednou budem dál, v podání pěveckého souboru Ještěd.

Na neopakovatelné zážitky s Václavem Havlem zavzpomínal jeho blízký spolupracovník, PhDr. Jan Šolc, který připomněl nejenom, jaký český velikán byl, ale i na humorné vzpomínky, které se na dobu strávenou s ním váží.

Ladislav Dušek, liberecký zastupitel a herec Divadla F. X. Šaldy poté přednesl úryvek z Havlovy poslední knihy a z reproduktorů zazněl poslední novoroční přípitek Václava Havla z 1. ledna roku 2010, který je však svým obsahem nadčasový.

Primátorka Martina Rosenbergová vyzvala všechny přítomné k minutě ticha, po němž přišla na řadu státní hymna, opět v podání souboru Ještěd. Pokládání svící k na pietní místo opět doprovodily oblíbené písně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …