Liberec: Vánoční strom přijede od „Hokejky“

17.11.2021 11:07 | Tisková zpráva

Letošní vánoční strom doputuje na náměstí před radnici od „Hokejky“, tedy od známého libereckého panelového domu v Ruprechticích. Bude jím smrk ztepilý, který roste na pozemku zdravotnického zařízení MEDEA THERAPY, spol. s r.o., v ulici Na Pískovně.

Liberec: Vánoční strom přijede od „Hokejky“
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tak jako v uplynulých letech zajišťuje samotné kácení, transport stromu i ukotvení na náměstí Sbor dobrovolných hasičů Liberec – Sever. Vzhledem ke vzrůstající časové, organizační i přípravné náročnosti přepravy samotné z důvodu umísťování různých dopravních ostrůvků, světelné signalizace, značek a podobně, je také letos strom převážen v doprovodu Městské policie Liberec.

Dnem převozu je středa 17. listopadu, tedy státní svátek, právě z důvodu mírnějšího provozu na silnicích.

„Po ukotvení smrku na náměstí a po úpravě na tradiční výšku 14 metrů z důvodu bezpečnosti a statiky, ho ozdobíme a poslední listopadový pátek slavnostně rozsvítíme. Program v pátek 26. listopadu na náměstí začne v 16:15 hodin,“ uvádí tisková mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…