Liberec: Zvýšená návštěvnost hřbitovů v období Dušiček láká zloděje

02.11.2022 12:59 | Tisková zpráva

V nastávajícím období Dušiček, které začíná 2. listopadu Památkou zesnulých, je návštěvnost všech hřbitovů ve správě města výrazně vyšší, než v jiných obdobích, dokonce nejvyšší z celého roku.

Liberec: Zvýšená návštěvnost hřbitovů v období Dušiček láká zloděje
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Hřbitovy jsou v období od dubna do konce listopadu pro veřejnost otevřeny od 8 do 20 hodin a v období od prosince do března od 8 do 17 hodin. Od roku 2021 roku je opět v provozu květinářství v budově krematoria na Perštýně. Zájemci mohou nakoupit výzdobu a svíčky rovnou při návštěvě centrálního hřbitova. Na ruprechtickém hřbitově je umístěn automat na svíčky.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Přímo 2. listopadu je květinářství u budovy krematoria otevřeno do 20 hodin. Jinak pak v pracovní dny od 8 do 17 hodin a o víkendu od 9 do 16 hodin.

„Po dohodě s Městskou policií Liberec jsou právě v tomto období prováděny častější kontroly na městských hřbitovech,“ říká mluvčí radnice Jana Kodymová. Bohužel je tento pietní čas přívětivý zlodějům, kteří právě během Dušiček kradou věnce, kytice, svíčky, lucerny a další ozdoby hrobů a snaží se je zpeněžit. Rovněž jsou častější vloupání do zaparkovaných automobilů návštěvníků hřbitova.

„Doporučujeme nejen seniorům, aby nenavštěvovali opuštěná místa v době, kdy se na hřbitovech a v jejich okolí ostatní lidé nepohybují. Stejně prosíme o zvýšenou bezpečnost účastníky silničního provozu, aby zejména v okolí pietních míst byli opatrní a ohleduplní,“ dodává mluvčí Jana Kodymová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…