Liberecká radnice se ponoří do tmy

29.03.2012 20:30

Na podporu opatřením proti změně klimatu potemní tisíce měst, památek a firem ve více než 130 zemích světa včetně České republiky. Hodina tmy oběhne v sobotu 31. března celou planetu.

Liberecká radnice se ponoří do tmy
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Do happeningu se zapojí nejen dospělí, ale i děti po celém světě, letos poprvé pak i ve vesmíru. Vlna tmy začne ve 20.30 místního času na Fidži a skončí o den později ve stejný čas na ostrově Samoa. Proběhne tak již šestý ročník Hodiny Země.

První ročník Hodiny Země se uskutečnil 31. března 2007, když více než 2,2 miliónu domácností a firem v Australském Sydney zhasnulo na hodinu světla. V loňském roce se k akci připojilo 5 200 měst z celého světa. V České republice se happeningu zúčastnilo 134 měst a obcí, 60 firem a tisíce jednotlivců

Město Liberec se letos celosvětové akce znovu zúčastní také.  Podpoří ji tím, že v sobotu 31. března od 20.30 do 21.30 hodin zhasne osvětlení historické radnice.

Hodina Země probíhá symbolickým hodinovým zhasnutím světel - nasvícení památek, reklam i domácností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…