Litoměřice: Díla jubilanta Libora Piskláka zdobí veřejný prostor města

24.01.2022 14:36 | Tisková zpráva

Busta filipínského národního hrdiny José Rizala v podloubí Salvy Guardy nebo jeho blízkého přítele, středoškolského profesora Ferdinanda Blumentritta ve stejnojmenném parčíku před tržnicí. Busta komika Felixe Holzmanna, pítko v parku Václava Havla a další pítko na Dlouhé ulici, jemuž dominuje dívka s proutkem, ale i kašna na Kostelním náměstí s čtyřmi plastikami chrlícími vodu nebo kruhový objezd s prvky symbolizujícími České středohoří.

Litoměřice: Díla jubilanta Libora Piskláka zdobí veřejný prostor města
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Autorem těchto svým charakterem rozmanitých děl, s nimiž se v Litoměřicích potkáváme ve veřejném prostoru, je akademický sochař Libor Pisklák. Dnes ho na radnici přijal starosta Ladislav Chlupáč, aby mu poděkoval u příležitosti jeho 60. narozenin za dlouholetou úspěšnou spolupráci s městem.

„Skutečným majstrštykem však byla revitalizace gotického hradu, která probíhala pod jeho odborným dohledem,“ připomněl starosta Chlupáč výsledek stavebně i restaurátorsky nesmírně náročné rekonstrukce historicky cenného objektu na Tyršově náměstí. Řada cenných prvků totiž byla skryta pod nánosy zdiva a jejich odkrytí vyžadovalo odbornost, trpělivost a preciznost. „A tyto vlastnosti Liborovi, kterému přeji hodně zdraví, štěstí a další tvůrčí úspěchy, nikdy nechyběly,“ vyjádřil starosta obdiv k výsledkům práce jubilanta.

Text pod foto: Upomínkové předměty města, včetně pamětního listu, předal dnes na radnici starosta akademickému sochaři Liborovi Pisklákovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…