Litoměřice: Festival Incendio přinesl obětem popálení přes 50 tisíc korun

10.09.2019 10:13

Výtěžek ve výši 52 tisíc korun přinesl obětem popálení víkendový festival ohně Incendio v Litoměřicích.

Litoměřice: Festival Incendio přinesl obětem popálení přes 50 tisíc korun
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Vybraná částka putuje z části nadaci Popálky a z části litoměřickému chlapci Zdendovi, který minulé léto utrpěl při nehodě popáleniny na 75 procentech těla. Peníze pocházejí z části ze vstupného, které přineslo 17,5 tisíce korun, částečně ze sbírky mezi zaměstnanci městského úřadu, kterým se podařilo vybrat 14,5 tisíce a sumu 20 tisíc korun donesla poslankyně Hana Aulická.

Program letošního ročníku měl u příchozích velký úspěch. Nechyběly známé tváře jako youtuberka Mína, zpěvák Daniel Hůlka, Raego nebo zpěvačka Anička Slováčková. Podium ovládla také různá pohybová vystoupení, ať už s ohněm, nebo i bez něj. Předání výtěžku bylo součástí celého galavečera. Za město částku předal starosta Ladislav Chlupáč a tajemník Milan Čigáš. „Moc všem děkuji. Bylo to těžké a jsem rád, že žiju“, zaznělo na pódiu přímo z úst Zdendy. Ten byl vděčný jak za finanční dar, tak i za pomoc své mamince. „Maminko, moc ti děkuji za vše, co jsi pro mě udělala, odešla jsi z práce a každý den za mnou jezdila,“ dojal všechny přítomné Zdenda, který v nemocnici strávil více než půl roku.

Letošní ročník se vydařil a s výší výtěžku jsou spokojeni i organizátoři samotné akce. „Z vybrané částky mám velikou radost. Těší mě i průběh celé akce. Úroveň festivalu se oproti předchozím ročníkům výrazně zvýšila a rádi bychom příští rok pokračovali ve stejném duchu a opět spojili děti, oheň a celebrity,“ předeslala hlavní organizátorka akce Veronika Jelínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…