Litoměřice: Hrad hostí výstavu replik korunovačních klenotů

07.10.2023 16:29 | Tisková zpráva

Hrad Litoměřice hostí až do 27. listopadu putovní výstavu replik Českých korunovačních klenotů. Tato exkluzivní událost nabízí návštěvníkům možnost zhlédnout mistrovské repliky národního pokladu a prozkoumat českou korunovační historii.

Litoměřice: Hrad hostí výstavu replik korunovačních klenotů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V rámci výstavy mohou návštěvníci moci obdivovat nejen precizně zpracované repliky Českých korunovačních klenotů, ale také jedinečné prostory gotického hradu, který v sobě nese bohatou historii. Putování po této jedinečné výstavě bude provázeno komentovanými prohlídkami, při kterých návštěvníci získají hlubší vhled do významu těchto historických artefaktů a do éry, ve které vznikly.

Jedná se o mistrovskou práci, jejímž autorem je jeden z nejlepších českých a evropských zlatníků, legenda mezi šperkaři – Jiří Urban, který realizoval šperky například pro anglickou královnu Alžbětu II., kříž pro papeže Jana Pavla II., repliku císařské koruny Svaté říše římské a nedávno také repliky cášské a lombardské koruny.

Komentované prohlídky budou probíhat v časových intervalech každou hodinu. Pro více informací ohledně přesných časů prohlídek, vstupného a dalších detailů týkajících se výstavy, naleznete na webových stránkách MKZ Litoměřice (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…