Litoměřice: Krize s nedostatkem míst ve školkách odezněla

14.09.2012 8:24

Litoměřické mateřské školy jsou v tomto školním roce schopny uspokojit zájem rodičů. Situace z posledních dvou let, kdy poptávka po místech výrazněji převýšila kapacitu, odezněla. S ohledem na další demografický vývoj by se u už neměla v nejbližších letech opakovat.

Litoměřice: Krize s nedostatkem míst ve školkách odezněla
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Na začátku nového školního roku mohu konstatovat, že všechny děti, které mají trvalé bydliště v Litoměřicích, budou umístěny do mateřské školy v momentě, kdy dosáhnou tří let,“ ujistil místostarosta Litoměřic Václav Červín. Faktem prozatím zůstává, že ne vždy si maminky mohou vybrat školku, která je nejblíže jejich bydliště. „Vše je ale o komunikaci mezi rodičem a ředitelkou mateřských škol. Místa se uvolňují průběžně,“ upozornila vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

V dohledné době v Litoměřicích přibudou díky soukromým provozovatelům nová místa. Například začátkem října by měla být otevřena soukromá mateřská škola v ulici Odboje. Jde o zařízení, které dosud fungovalo v centru města. Přestěhováním do nového objektu dojde k navýšení kapacity. Radní města zároveň vydali pozitivní stanovisko i k záměru Ladislava Šrejbra, který v budoucnu hodlá v Litoměřicích zahájit provoz další soukromé mateřinky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…