Litoměřice: Magnetickou rezonanci ministerstvo místní nemocnici schválilo

26.04.2016 20:40

Doporučujícím stanoviskem Komise pro posuzování rozmístění přístrojových zdravotnických prostředků zveřejněným v těchto dnech na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR bylo litoměřické nemocnici schváleno vybudování pracoviště magnetické rezonance.

Litoměřice: Magnetickou rezonanci ministerstvo místní nemocnici schválilo
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Považuji tento výsledek za velký úspěch. Pro nemocnici a jí poskytované zdravotní služby je pracoviště magnetické rezonance zásadní a my jsme se nyní opět o něco přiblížili k cíli ho zde vybudovat,“ shrnul výsledek jednání přístrojové komise Radek Lončák, předseda Správní rady Městské nemocnice v Litoměřicích.

Záměr zřídit v litoměřické nemocnici magnetickou rezonanci podpořilo koncem loňského roku i zastupitelstvo města a schválilo nemocnici pro letošní rok finanční příspěvek ve výši 14,5 miliónu korun právě na jeho vybudování. Celkové náklady spojené se zřízením magnetické rezonance jsou předpokládány ve výši 33 miliónů korun s DPH, z čehož 28 miliónů představuje nákup přístroje a 5 miliónů jsou náklady na projektovou dokumentaci a související stavební úpravy. Projekt by měl být v plném provozu realizován zhruba do 16 měsíců od schválení přístrojovou komisí.

„Před námi je ještě hodně práce, doporučující stanovisko je prvním, byť zásadním, krokem. Nikdo z nás však nepochybuje, že nové pracoviště magnetické rezonance vybudované v naší nemocnici bude přínosem pro všechny Litoměřičany. Věřím proto v podporu všech zainteresovaných subjektů, a to nejen uvnitř, ale i vně nemocnice,“ uzavřel Radek Lončák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…