Litoměřice: Město hledá vánoční strom pro náměstí

06.07.2022 17:35 | Tisková zpráva

V netradiční pozici se ocitlo město Litoměřice. V současné době totiž ještě neví, jaký vánoční strom letos ozdobí Mírové náměstí. Že nejde o standardní situaci, potvrdil vedoucí odboru životního prostředí (OŽP) městského úřadu Pavel Gryndler. „V květnu nebo nejpozději v červnu již vždycky máme z čeho vybírat. Letos se nám však zatím nikdo nepřihlásil,“ sdělil Pavel Gryndler.

Litoměřice: Město hledá vánoční strom pro náměstí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Lidé se OŽP sami ozývají, pokud chtějí na svém pozemku pokácet strom. Když si město některý z nich vybere jako vánoční, zajistí mu kompletní servis od pokácení po postavení na náměstí včetně převozu. „Jestliže chce dárce dřevo z něj využít, po svátcích strom rozřežeme a přivezeme ho zpět,“ doplnil Pavel Gryndler. Zájemci se mohou hlásit u Lenky Brožové (416 916 178), která má na OŽP na starosti městskou zeleň. Město potřebuje mít o vánočním stromu jasno nejpozději do 30. září, neboť po tomto datu by již nastal problém se zajištěním povolení pro dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…