Litoměřice: Město letos podpoří sportovce 15 miliony korun

14.01.2020 20:23

Částku bezmála 15 milionů korun vyčlení město Litoměřice na podporu sportovních klubů v roce 2020. Zastupitelé schválili podmínky dotačního programu, i to, kolik peněz pomůže samotnému provozu spolků a jaká částka podpoří akce, které spolky pořádají.

Litoměřice: Město letos podpoří sportovce 15 miliony korun
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Celkem 10 800 000 korun z této sumy poputuje jako podpora celoroční činnosti do fotbalu, hokeje a basketbalu. Pro FK Litoměřice jsou to 2 miliony, dále 5 900 000 korun pro HC Litoměřice, dotaci ve výši 2 100 000 získá Slavoj Basketbalový klub a 800 000 pak TJ Slovan Litoměřice. Zhruba 4 miliony korun se budou dělit mezi dalších cca 30 litoměřických sportovních klubů. Město dále podpoří akce pro veřejnost pořádané litoměřickými sportovními kluby, a to částkou 150 tisíc korun.

Žádosti o dotace na podporu celoroční činnosti město přijímá do 17. ledna, žádosti o příspěvek na veřejné akce pak od 20. ledna do 14. února. Při rozdělování výše podpory město zohlední například tradici sportovního odvětví, velikost členské základny, nejvyšší hranou soutěž, finanční náročnost daného sportu, diváckou návštěvnost, nebo existenci vlastního sportoviště.

Částka, kterou má město pro příští rok k dispozici, je o 200 000 korun nižší, než tomu bylo loni. "Je to způsobeno poklesem výběru z hazardu, který město používá jako zdroj pro financování dotací do sportu a kultury, a dále pak limity celkových mandatorních výdajů z rozpočtu města ve vztahu k daňovým příjmům," vysvětlila Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…