Litoměřice: Město podporuje děti z nízkopříjmových rodin

04.12.2017 15:14

Litoměřice podporovaly děti z nízkopříjmových rodin i v letošním roce. Díky spolupráci základních škol a sociálních pracovníků letos pomáhalo uskutečnit sny celkem 17 dětem ze znevýhodněného prostředí.

Litoměřice: Město podporuje děti z nízkopříjmových rodin
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Největší zájem ze strany dětí byl o sportovní kroužky, tvořivé a výtvarné aktivity, ale také o turistický kroužek. „Město podporuje tyto děti v kroužcích a zájmech, které si samy určí a vyberou, pro které mají nejlepší předpoklady. Díky tomu pak mohou navštěvovat konkrétní zájmové kroužky, na které by jejich rodiny neměly finanční prostředky,“ vysvětlila vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková.

Město Litoměřice v tomto roce uspořádalo také několik volnočasových i družinkových aktivit. „Těmito činnostmi město podporuje rozvoj rodinné politiky, kterou zajišťuje Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice. Podpora dětí ze znevýhodněných rodin se městu osvědčila, v této aktivitě proto hodláme pokračovat i v roce 2018,“ informovala vedoucí odboru Renáta Jurková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…