Litoměřice: Na Mostné hoře budou káceny uschlé stromy, dřevo získejte bezplatně

11.06.2020 6:32

Dřevo pocházející z uschlých stromů na Mostné hoře si budou moci rozřezat a bezplatně odvézt obyvatelé Litoměřic. Ovšem pouze ti, kteří dají najevo svůj zájem vyplněním formuláře zveřejněného na stránkách města 11. června minutu po půlnoci. Stažen má být 30. června.

Litoměřice: Na Mostné hoře budou káceny uschlé stromy, dřevo získejte bezplatně
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Podmínkou je, aby měl zájemce trvalé bydliště v Litoměřicích. Žadatel bude zařazen do pořadníku a s městem následně uzavře dohodu o bezplatném odvozu. „Stane se tak ale až poté, co získáme povolení ke kácení,“ upozornil vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler.

Samotné kácení stromů zajistí Technické služby města. Pracovníci odboru životního prostředí následně stromy označí a přidělí jednotlivým žadatelům v souladu s pořadníkem. Každý si strom na své náklady rozřeže a místo následně uklidí. „Kácení ale bude časově náročné. Nepůjde o záležitost týdnů, ale měsíců,“ upozornil ředitel TSM Ivo Elman.

Desítky jehličnanů na Mostné hoře uschly vlivem sucha. Ze stejného důvodu zeslábly také skupiny javorů. K jejich následné záhubě pak stačilo, aby je napadl jakýkoliv patogen. Smrky na severní straně hory zase zahubil kůrovec.

Formulář "Zájem o bezplatné poskytnutí dřevní hmoty - Mostná hora" ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…