Litoměřice: Na Pivních slavnostech budou pouze zálohované kelímky

06.08.2018 8:36

Město Litoměřice se chová ekologicky. Zahájilo boj proti nadměrné spotřebě jednorázových plastových kelímků. První významnou akcí, kde se bude čepovat do vratných zálohovaných kelímků, budou 11. srpna Pivní slavnosti organizované Městskými kulturními zařízeními (MKZ).

Litoměřice: Na Pivních slavnostech budou pouze zálohované kelímky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Množství plastového odpadu vyprodukovaných při této akci tím výrazně ubude. Využití vratných pohárků budeme postupně rozšiřovat. Musíme se chovat odpovědně k našemu životnímu prostředí,“ uvedl místostarosta Karel Krejza.

Ředitelka MKZ Věra Kmoníčková již dopisem vyzvala na akci přihlášené pivovary, aby nové nařízení respektovaly. V opačném případě ať raději nejezdí. „Vlastní kelímky tolerovány nebudou,“ ujistila ředitelka, podle níž je na akci přihlášeno 27 pivovarů mini, malé a střední velikosti.

Princip vratných zálohovaných pohárků je jednoduchý. Hosté za něj zaplatí u stánku zálohu v hodnotě 50 korun. Při dočepování piva jim obsluha vymění kelímek za čistý. Návštěvník pohárek vrátí, tím dostane zálohu zpět, nebo si kelímek s designem Pivních slavností může třeba nechat na památku.

Litoměřice patří mezi nejaktivnější města v Národní síti Zdravých měst. Zavádí a podporují řadu ekologických opatření. Hodlají se také zapojit do kampaně Ministerstva životního prostředí "#dostbyloplastu". Potěšitelné také je, že ve městě roste množství vytříděného odpadu. „Plníme tak svůj slib, že pokud se bude i nadále více třídit, poplatek za svoz komunálního odpadu zůstane stejný,“ připomněl místostarosta Karel Krejza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…