Litoměřice: Na věku nezáleží, studovat můžete i v téměř 90 letech

05.02.2023 15:59 | Tisková zpráva

Česká i studentská hymna rozezněly v obřadní síň Městského úřadu v Litoměřicích. Slova obdivu a uznání si zde vyslechla od místostarostů Aleny Rožcové a Jiřího Adámka a od ředitele školy Ekonom Miroslava Pokorného téměř třicítka studentů virtuální Univerzity třetího věku.

Litoměřice: Na věku nezáleží, studovat můžete i v téměř 90 letech
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Studium pro seniory bývá významným životním milníkem, což přiznala i 87letá Jarmila Pichňová, nejstarší účastnice kursu. „Před třemi lety jsem prožila obrovskou bolest. Zemřela mi dcera. Byla jsem zoufalá, tak mě synové přihlásili na univerzitu, abych přišla na jiné myšlenky. A povedlo se. Studium a nové lidi, které jsem poznala, mi vneslo nový náboj do života,“ neskrývala nadšení elegantní dáma, jíž skutečný věk nikdo nehádá. Každý studijní den byl podle jejího hodnocení zajímavý, což potvrdily i Litoměřičanka Jarmila Šterclová a Olga Vlčková z Lovosic. „Už se těšíme na další semestr,“ shodly se obě.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30582 lidí

Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM poskytla v zimním semestru studentům dva kurzy: „Arménie blízká i vzdálená“ a „Barokní architektura v Čechách“. Tím ale vzdělávání tohoto typu nekončí. „Již 31. ledna začínají v rámci letního semestru kurzy „Buddhistické umění Indie“ a „Klenoty barokního sochařství v českých zemích“. Hlásit se lze do 26. února,“ informovala tutorka univerzity Marta Hudcová. Výuka probíhá prezenčně v budově Obchodní akademie EKONOM. Studovat je ale možno i online z pohodlí a bezpečí domova (kontakt: m.hudcova@skolaekonom.cz).

Ekonom nabízí vzdělávání seniorů od roku 2011. „Do současné doby úspěšně dokončilo studium již více než 1200 absolventů,“ dodal ředitel školy Miroslav Pokorný, který poděkoval vedení města, že finančně celoživotní vzdělávání seniorů podporuje. „Je to záslužná práce, kterou hodláme podporovat i nadále,“ slíbila místostarostka Rožcová.

„Kromě Ekonomu finančně podporuje město Litoměřice i vzdělávání seniorů poskytované základní uměleckou školou,“ dodala vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.