Litoměřice: Naděje otevřela nové pracoviště v problémové lokalitě

06.06.2012 9:29

Dětem ze sociálně znevýhodněných rodin se budou věnovat terénní pracovníci občanského sdružení Naděje u pokratických závor v Litoměřicích. Za přítomnosti představitelů města zde byla včera zavedena sociální služba, určená hlavně sociálně slabým obyvatelům panelových domů v Revoluční ulici.

Litoměřice: Naděje otevřela nové pracoviště v problémové lokalitě
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Až dosud jsme sídlili v jedné místnosti panelového domu v Revoluční ulici č.p. 7. Jsem rád, že nám město vyšlo vstříc a nabídlo výrazně lepší prostory v objektu, který se nachází v téže lokalitě,“ uvedl Aleš Slavíček, ředitel oblastní pobočky Naděje, která pro město již řadu let úspěšně provozuje ubytovnu pro sociálně slabé v Želeticích.

Větší prostorová kapacita umožnila rozšířit sociální službu. „V Revoluční jsem se věnovala hlavně školním dětem. Dělala s nimi domácí úkoly, kontrolovala jejich školní docházku, pomáhala se smysluplným vyplněním volného času. Zde se budeme moci věnovat i dětem předškolního věku,“ informovala sociální pracovnice Naděje Anna Koloburdová. Pozornost hodlají terénní pracovníci upřít i na dospělé, jimž jsou připraveni pomáhat při hledání zaměstnání, bydlení, v kontaktu s úřady apod.

Rozšířením sociální služby vznikla dvě nová pracovní místa. Naděje přitom navázala spolupráci s místním romským sdružením, jehož členové zde budou mít své zázemí. „Chceme rodiče přimět k tomu, aby pro své děti dělaly více, než jsou zvyklí,“ uvedl představitel sdružení Michal Gujda. Předpokládá, že někteří Romové by mohli najít práci i v novém sběrném dvoře, který bude součástí areálu. „Objekt u pokratických závor, v jehož patře jsou čtyři uvolněné byty, totiž radnice od Českých drah zakoupilo s cílem vybudovat v centru nový sběrový dvůr, který město postrádá,“ podotkl místostarosta Jan Szántó.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…