Litoměřice: Nedostatky v petici nebyly ve stanovené lhůtě odstraněny

04.09.2014 8:25

Nedostatky v petici žádající plošný zákaz hazardu v Litoměřicích nebyly ve stanovené lhůtě odstraněny. Lhůta k doplnění přitom vypršela 14. srpna. Den poté proto městský úřad vrátil jednateli petičního výboru Petru Panašovi návrh na konání referenda, včetně petičních archů.

Litoměřice: Nedostatky v petici nebyly ve stanovené lhůtě odstraněny
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Návrh na vyhlášení místního referenda k plošnému zákazu hazardu obdržel Městský úřad v Litoměřicích 9. července. V petičních arších se objevilo 2148 podpisů, uznáno platnými bylo pouze 1678. „Podrobnějším zkoumáním jsme objevili závažné nedostatky na podpisových arších,“ vysvětlil tajemník městského úřadu Karel Chovanec. Chybovost přesáhla 23%, nebylo tak dosaženo zákonného počtu 1932 oprávněných osob. Na základě toho městský úřad v souladu se zákonem o místním referendu vyzval zmocněnce k odstranění nedostatků v zákonem stanovené lhůtě. Vzhledem k tomu, že výzva obsahovala i podpisové archy, nebylo možné ji odeslat prostřednictvím datové schránky, proto byla odeslána doporučeně poštou.

 Nedostatky v návrhu na vyhlášení referenda nebyly v zákonné lhůtě odstraněny, proto radní ani zastupitelé města o petici nejednali. Již na počátku roku však přijali vyhlášku, která zpřísňuje a reguluje provoz výherních hracích automatů ve městě s tím, že další provozovny tohoto typu již v Litoměřicích nevzniknou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…