Litoměřice: Nový povrch sportoviště i hezčí zahrada. Školy a mateřinky čekají úpravy

27.06.2022 21:49 | Tisková zpráva

Letní měsíce se v některých litoměřických mateřských i základních školách ponesou ve znamení modernizace a oprav. Nového umělého povrchu se dočká multifunkční sportovní hřiště v areálu Základní školy U Stadionu.

Litoměřice: Nový povrch sportoviště i hezčí zahrada. Školy a mateřinky čekají úpravy
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Novinkou u sportoviště umístěného uprostřed atletického oválu budou i čtyři stožáry s osvětlením, tak aby bylo možné ho využívat i ve večerních hodinách. Náklady jsou přibližně 1,5 milionu korun. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

Vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Andrea Křížová doplnila, že v této škole dojde k úpravám také ve sportovní hale, kterou využívají nejen žáci školy, ale také Slavoj BK Litoměřice.

„V hale dojde ke kompletní opravě palubovky a bude tam rekonstruován topný kanál. Změny doznají také toalety, které především při zápasech basketbalistů kapacitně nevyhovovaly. Nově za barem budou pouze pánské a dámské vzniknou na opačné straně haly,“ popsala Andrea Křížová. Práce budou probíhat na sklonku prázdnin a výuku nijak zásadně nenaruší.

Na zrevitalizovanou zahradu se mohou těšit z Mateřské školy Sedmikráska v Ladově ulici. Zahradu čeká rozšíření a přibydou tam také nové herní prvky. Řada z nich je totiž více než patnáct let stará a dosluhuje. Děti si po úpravách, které vyjdou zhruba na půl milionu korun, užijí například nové skluzavky, prolézačky i aktivní herní prvky.

V sousední mateřince Větrník je naplánovaná oprava střechy. Jedná se o poslední litoměřickou školku s plochou střechou, která dosud neprošla opravou. Do konce července bude dokončená i kompletní rekonstrukce atletického oválu v areálu Základní školy Havlíčkova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …