Litoměřice: Objekt staré radnice bude rekonstruován

04.10.2020 18:05

Objekt staré radnice, jenž je národní kulturní památkou a v současné době v něm sídlí Oblastní muzeum, čeká stavebně náročná modernizace. Město Litoměřice získalo z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) 43 milionů korun na realizaci projektu vyčísleného na 48 milionů korun.

Litoměřice: Objekt staré radnice bude rekonstruován
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Kompletní rekonstrukcí za dodržení přísných podmínek stanovených s ohledem na unikátnost objektu památkáři projde interiér muzea, fasáda i střecha budovy. V prostoru, kde doposud sídlil butik s oblečením, vznikne návštěvnické centrum s recepcí, obchůdkem, šatnou a kompletním zázemím. Počítá se také s výtahem z dvorního traktu, který zajistí bezbariérový přístup handicapovaným návštěvníkům muzea,“ charakterizovala projekt Andrea Křížová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu.

Zatímco vlastníkem objektu je město Litoměřice, zřizovatelem Oblastního muzea, který v něm sídlí, je Ústecký kraj. Ten přislíbil modernizaci a zatraktivnění expozice s využitím inovativních a edukativních prvků tak, aby byla pro návštěvníky atraktivnější.

„Předpokládáme, že stavbu zahájíme ve druhé polovině příštího roku. Bohužel zhruba dva roky bude v té souvislosti uzavřeno návštěvníkům muzeum,“ dodala Andrea Křížová. Předpokládaná doba realizace projektu je dva roky od zahájení stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…