Litoměřice: Okruh církevních památek nabízí zvýhodněné vstupné do čtyř objektů

07.07.2023 16:14 | Tisková zpráva

Katedrála sv. Štěpána, vyhlídková věž katedrály, kostel Všech svatých a kostel sv. Jakuba. To jsou čtyři významné a svým způsobem unikátní památky, které mohou v Litoměřicích zakoupením cenově výhodného voucheru navštívit v průběhu července a srpna turisté v rámci „Okruhu církevních památek“.

Litoměřice: Okruh církevních památek nabízí zvýhodněné vstupné do čtyř objektů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Jde o turistický produkt, jehož prostřednictvím chceme ve spolupráci s církví zpřístupnit veřejnosti ne zcela běžně otevřené památky, které nám zanechali naši předkové,“ poukázal na jeho význam starosta Litoměřic Radek Löwy.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25768 lidí

Voucher je možno zakoupit v infocentru. Okruh, začínající dopoledne v 10:30 hodin a odpoledne ve 14:30 hodin, absolvují zájemci společně s průvodcem. Potrvá zhruba 1,5 hodiny a návštěvníci se v jeho průběhu dostanou do jindy nepřístupné katedrály sv. Štěpána, mohou vystoupat na vrcholek její věže, odkud je zajímavý pohled na Dómský pahorek a biskupskou rezidenci. Navštíví též městský kostel Všech svatých a kostel sv. Jakuba.

Bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panny Marie do turistického produktu není zahrnut, protože je v něm každý den v týdnu otevřena výstava. Navštívit ho tedy lze samostatně kdykoliv od 10 do 17 hodin.

„Zakoupením samostatné vstupenky je možno si každý den v týdnu prohlédnout ve stejné době i věž katedrály a od pátku do neděle i samotnou katedrálu, neboť na obou místech bude v uvedenou dobu přítomen průvodce. Poslední prohlídka katedrály začne v 16 hodin,“ upozornila vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu městského úřadu Eva Břeňová.

Okruh bude provozován do 3. září. Cena voucheru je 150 korun pro dospělé, senioři, studenti a držitelé ZTP zaplatí o 30 korun méně. Děti do 15 let vstupné neplatí. Návštěvou všech čtyř památek získají lidé v kavárně Fér Cafe bonus v podobě šálku voňavé kávy zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…