Litoměřice: Palachova ulice bude hotová s koncem letních prázdnin

29.01.2018 14:30

Druhá etapa rekonstrukce ulice Palachova běží naplno. Stavební práce postupují podle harmonogramu. Hotovo má být do konce srpna.

Litoměřice: Palachova ulice bude hotová s koncem letních prázdnin
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Jedním z hlavních cílů probíhající druhé etapy bude zhotovení chodníků k ulici Křižíkova k novému přechodu u horního vlakového nádraží. V Křižíkově ulici dojde k výsadbě nového stromořadí, přibudou květníky, rekonstrukce se dočká i veřejné osvětlení,“ sdělila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

V Palachově ulici i nadále pokračují opravy komunikací spolu s pracemi na dláždění. „Harmonogram je nastavený tak, aby byl vždy jeden z chodníků schopen provozu,“ dodal stavební technik odboru územního rozvoje Ladislav Pošík.

Stavební úpravy Palachovy ulice odstartovaly v dubnu 2017 první etapou v ulici Na Valech, pokračovaly ulicí Sovova až po křižovatku s ulicí Palackého. Stavba byla projektována jako rekonstrukce stávající dopravní infrastruktury optimalizující celkové uspořádání ulice. Páteřním prvkem rekonstrukce je nová, asfaltová, šest metrů široká vozovka vedoucí od ulice Masarykova až Na Valy. Na vozovku navazuje výstavba parkovacích stání (podélných nebo šikmých) ve všech úsecích mezi křižovatkami.

Plocha křižovatek bude oproti zbývajícím částem vozovky o 10 centimetrů zvýšena, čímž dojde k přirozenému zklidnění dopravy. Autobusové zastávky v jižní části ulice jsou bezbariérové. Stavba zahrnuje optimalizaci veřejného osvětlení včetně nasvětlení místa pro přechod chodců v prostoru křižovatky ulic Palachova x Masarykova, Palachova x Eliášova a Sovova x Na Valech, kterou řídí semafory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…