Litoměřice: Palachova ulice bude od soboty v plném rozsahu průjezdná

23.11.2018 8:36

Průjezd Palachovou ulicí bude od soboty 24. listopadu v plném rozsahu obnoven. Stavebně náročná a téměř dva roky trvající rekonstrukce jedné z páteřních komunikací města byla právě ukončena. Zároveň se spuštěním provozu v plné délce Palachovy ulice dojde ke zjednosměrnění některých navazujících ulic a dalším úpravám v organizaci silničního provozu.

Litoměřice: Palachova ulice bude od soboty v plném rozsahu průjezdná
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Změna se dotkne ulic Šaldova, Palachova (od ulice Masarykova po Šaldovu), Resslova, Křižíkova, části ulic Tylova a Palackého. „Završíme tak koncept organizace dopravy v širších vztazích ulic a bloků mezi ulicemi Na Valech a Teplická. Dosud byly jednosměrné pouze některé. Změnou dojde k logickému dokončení uceleného jednosměrného systému, mimo jiné i k legalizaci rozsahu parkování,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu Jan Jakub. Na některých místech při zachování obousměrného provozu totiž nebyly dodrženy parametry pro průjezd vozidel při zachování parkování po obou stranách vozovky. Jinde zase šířka komunikace neumožňovala hladký průjezd autobusů a v protisměru jedoucích vozidel apod.

Vzhledem ke zjednosměrnění Palackého ulice je třeba přemístit autobusovou zastávku „horní nádraží“ před odbočku do ulice Křižíkova, kterou budou autobusy sjíždět do ulice Palachova a k zastávce naproti kinu.

„Město ve spolupráci s dopravními inženýry a dopravní policií řeší dopravu v této lokalitě způsobem, který reaguje na připomínky a požadavky řady obyvatel. Bohužel ale není možné vyhovět všem,“ dodala vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…