Litoměřice: Páťákům se představily záchranné složky

14.10.2019 8:33

Žáci pátých tříd litoměřických základních škol se dnes na výstavišti Zahrady Čech seznámili s činností složek integrovaného záchranného systému. Tradiční akce „IZS – Tvůj ochránce“ se koná každoročně v rámci celostátní kampaně „Národní dny bez úrazu“.

Litoměřice: Páťákům se představily záchranné složky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na patnácti stanovištích se 330 dětí dozvědělo spoustu zajímavých informací. Mohly si prohlédnout vozidla i některé předměty, které policisté, hasiči či zdravotníci ke své práci potřebují. Vyslechly si detaily o jejich práci. Zjistily, jaký je život nevidomých. Velké oblibě se těšila jízda na handbiku (kolu pro tělesně postižené). „Nejvíce se nám líbí stanoviště kriminálky, kde jsme si mohly vyzkoušet jejich pomůcky,“ shodly se Karolína Jonášová, Veronika Vítková a Anna Lange z Havlíčkovy základní školy. Vězeňská služba předvedla ukázku výcviku psů. Přítomné žáky akce nadchla.

Akci pořádalo Zdravé město Litoměřice ve spolupráci s Policií ČR a dalšími organizacemi. „Jen díky této spolupráci se daří akce takového formátu zajistit. Za to jim patří velké poděkování,“ sdělila koordinátorka Zdravého města Litoměřice Irena Vodičková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…