Litoměřice: Platnost propadlých řidičských průkazů je v době nouzového stavu prodloužena

31.01.2021 19:38

Řidičské průkazy, jejichž platnost vypršela či vyprší v době trvání nouzového stavu, mají prodlouženou lhůtu. Doklady s ukončenou platností v období od 1. září 2020 do 31. března 2021, jsou platné ještě po dobu šesti měsíců po skončení jejich formální platnosti.

Litoměřice: Platnost propadlých řidičských průkazů je v době nouzového stavu prodloužena
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„V době trvání nouzového stavu, se hledí na tyto doklady jako na platné, respektive držitelé těchto dokladů nebudou za výkon činnosti realizovaný s dokladem, jenž v době nouzového stavu pozbyl plynutím času své platnosti, v přestupkovém řízení postihováni,“ uvádí v tiskové zprávě Ministerstvo dopravy České republiky. Jedná se mimo jiné o průkaz profesní způsobilosti řidiče, potvrzení o oznámení ztráty, odcizení, poškození nebo zničení řidičského průkazu.

Výše uvedené doklady jsou platné po dobu šesti měsíců nad rámec jejich platnosti (např. platnost řidičského průkazu skončila 10. 11. 2020, dle tohoto stanoviska se považuje za platný do 10. 5. 2021). Stanoviskem jsou částečně dotčeny i řidičské průkazy, jimž platnost uplynula v době od 1. února 2020 do 31. srpna 2020 a kterým je dle nařízení EP a Rady č. 698/2020 prodloužena o 7 měsíců.

Úřední hodiny Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Litoměřice (MěÚ) jsou v rámci nouzového stavu, tak jako celého MěÚ, vždy v pondělí a středu od 8:00 – 12:00 hod. a od 13:00 – 17:00 hod. „S ohledem na vyhlášený nouzový stav a vládou ČR přijatá opatření související s onemocněním COVID-19 doporučujeme návštěvníkům pro řešení situací spojených s agendami registru řidičů využívat objednávkový systém úřadu či možnosti telefonické nebo e-mailové konzultace. Kromě objednaných klientů jsou v rámci možností průběžně vyřizováni i ostatní příchozí, avšak dle časových a personálních kapacit odboru a za podmínek vyhlášených mimořádných opatření,“ uvádí Jan Jakub, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství. Pro více informací kontaktuje pracovnici odboru, pí Alenu Prochovou (tel: 416 916 513), popř. další úřední osoby tohoto úseku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…