Litoměřice: Pokratičtí chtějí jednání se zástupci Penny Marketu ohledně parkování

05.06.2022 8:35 | Tisková zpráva

Poslední letošní setkání vedení města s veřejností proběhlo v úterý před ZŠ Ladova s obyvateli Pokratic. Diskutovat dorazila desítka občanů.

Litoměřice: Pokratičtí chtějí jednání se zástupci Penny Marketu ohledně parkování
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Koloritem fór na sídlištích byla nedostatečná kapacita parkovacích míst. V Pokraticích tento podnět dostal nejvíc bodů při závěrečném hodnocení. Lidé vyzvali vedení města k jednání se zástupci Penny Marketu o úpravách možností využívání jejich parkoviště před obchodem. „Když sem má stará maminka přijede nakupovat, nezaparkuje. Bylo by dobré alespoň během otevírací doby parkoviště zpoplatnit,“ vyjádřila přání jedna z přítomných dam. V souvislosti s tímto místem padl i návrh na zbudování parkovacího domu. „Moc možností kde ho v Pokraticích postavit není. Tady by to zrovna z mého pohledu šlo. Udělat třeba dvě patra pod zemí a dvě nad zemí. Místním by to hodně pomohlo,“ zamyslel se další z diskutujících. „Domluvíme si jednání a o vašich nápadech pohovoříme s vedením marketu. Uvidíme, jaké možnosti jsou reálné,“ slíbil přítomným místostarosta města Václav Červín.

Jak částečně zlepšit parkování v Pokraticích viděl další z občanů ve výdeji jedné parkovací karty pro jednu bytovou jednotku s tím, že pokud má rodina dvě a více aut, tak by ty další parkovala mimo sídliště, nejlépe někde za městem, kde by se pro tyto účely vybudovala nová parkovací plocha.

Dalším tématem byla Březinova cesta a úprava hlavních a vedlejších silnic. Lidé kritizovali zejména křižovatku s ulicí Nezvalova, kde občas řidiči přehlédnou dopravní značení a ve směru od Krušovické pivnice nedají přednost vozidlům na hlavní silnici jedoucím na Březinovu cestu z Nezvalovy ulice. „I když jsem na hlavní silnici, tak si v tomto úseku raději zpomalím a podívám se, zda se mi tam někdo nechystá „vlétnout“. Vůbec tam není vidět,“ sdělil další z diskutujících. V tomto případě padl návrh umístit na toto místo zrcadlo, a tím více eliminovat nebezpečí. „Ve městě je spousta křižovatek s horší viditelností. Je to o ohleduplnosti řidičů, a hlavně o sledování dopravních značek. V Březince se úpravou značení výrazně zklidnila doprava. Na naprosté nedodržování snížené rychlosti si před zavedením tohoto opatření totiž někteří místní stěžovali,“ vysvětlil místostarosta Lukas Wünsch.

Dalšími podněty bylo například navýšení odpadkových košů u laviček, distribuce pytlíků na psí exkrementy majitelům psů oproti poplatku, dále řešit cyklodopravu ze sídliště k Labi, údržbu dětských hřišť nebo nebezpečný přechod pro chodce nad prodejnou koberců v Pokratické ulici.

I obyvatelé nejmladšího sídliště ve městě ale nezapomněli chválit. Vyzdvihli postupnou revitalizaci celé lokality, opravená dětská hřiště, podzemní kontejnery, zvelebenou cestu pod fotbalovým hřištěm FK Pokratice nebo lesní třídu v MŠ Sedmikráska.

Toto setkání bylo posledním z osmi lokalit, kam zástupci města přišli s místními obyvateli diskutovat. Během všech sídlištních fór se nasbíralo cca 200 různých námětů na zlepšení. Řada z nich se krátce po setkání zrealizovala, u těch náročnějších se prověřuje možnost provedení, nebo se již realizují. „Příští rok proběhne jedno velké fórum s názvem Desatero priorit města, což odpovídá pravidlům Národní sítě Zdravých měst, jíž jsou Litoměřice členem. V roce 2024 se pak hodláme k tomuto způsobu komunikace se spoluobčany vrátit, a to ve stejném formátu,“ uzavřel Lukas Wünsch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…