Litoměřice: Přes Pokratický potok se nyní dostanete po novém mostku

16.12.2022 16:59 | Tisková zpráva

Kovový mostek s pochůznými rošty přes Pokratický potok pod Družbou je na místě. Dnes ráno ho do připravené konstrukce usadili pracovníci zhotovitelské firmy TE-ST. Zakázku za 375 tisíc korun připravili komplet včetně přístupových cest a nových betonových schodů.

Litoměřice: Přes Pokratický potok se nyní dostanete po novém mostku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Usazení mostku se bohužel o několik měsíců protáhlo kvůli požadavkům dotčených orgánů. Hlavní však je, že nyní je vše hotovo a místní obyvatelé, včetně školáků, již mohou bezpečnější přechod přes Pokratický potok využívat,“ sdělil městský zastupitel pro územní plánování Filip Hrbek, jenž stál u zrodu celého projektu. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Při jeho realizaci byla nutná spolupráce s Povodím Ohře, které je majitelem koryta potoka. Poděkování patří nejen této organizaci, ale i pracovníkům odboru územního rozvoje, odboru dopravy a silničního hospodářství, občanovi, který na dřívější nevyhovující technický stav přechodového místa upozornil, a projektantce. „Projekt bylo totiž nutné několikrát upravovat, aby vyhověl požadavkům na průtok v případě povodně. Lávka je tedy bytelná, ale zároveň v případě potřeby snadno demontovatelná,“ dodal Filip Hrbek.

Pokud se nestane něco nečekaného, mohla by lávka sloužit i několik desítek let, protože není ze dřeva, které podléhá povětrnostním vlivům. Samotná konstrukce mostku s žárově zinkovaným povrchem váží 350 kilogramů a je usazena do betonových patek. Na místo ji z korby vozu ručně přeneslo a do konstrukce usadilo osm pracovníků firmy, kteří se na akci předem připravovali. Původně plánovaná pomoc jeřábu tak nakonec nebyla nutná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…