Litoměřice: Projekt letošního participativního rozpočtování už slouží dětem

13.10.2019 6:32

Vítězný projekt letošního participativního rozpočtování už slouží dětem. Minulý týden bylo slavnostně otevřeno nové hřiště v areálu Základní školy Havlíčkova v Litoměřicích.

Litoměřice: Projekt letošního participativního rozpočtování už slouží dětem
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Smyslem projektu, který získal v anketě nejvíc hlasů, bylo poskytnout dětem příležitost k zábavě, a také rozvoji motorických schopností, koordinaci těla a zvýšení fyzické zdatnosti. V zahradě školy proto vyrostly herní prvky-například houpačka, lanová šplhací věž, pískoviště a další. Škola akci financovala zčásti z prostředků participativního rozpočtu, zčásti z vlastních peněz. „Jsme moc rádi, že se nápad podařilo zrealizovat, hřiště nyní může sloužit jak žákům, tak i veřejnosti,“ uvedla Blanka Ježková, ředitelka ZŠ Havlíčkova.

V letošním participativním rozpočtování se utkaly čtyři projekty. Kromě toho vítězného se o přízeň hlasujících ucházel nápad s názvem „Naučná stezka na Mostné hoře“, který měl za cíl rozvíjet vztah dětí k přírodě, a dále „Discgolfové hřiště“, jež mělo za cíl podpořit nové moderní sportovní aktivity ve městě. Čtvrtým letošním přihlášeným projektem pak bylo „Lelkování v Litoměřicích“, které počítalo s vytvořením odpočinkové zóny umístěním houpacích sítí do parků.

V rámci participativního rozpočtování město uvolňuje každoročně 200 tisíc korun pro návrhy veřejnosti na zlepšení veřejného prostoru. V předchozích ročnících byla v rámci této akce vybudována lanová dráha na Mostné hoře, „Bosá stezka“ v areálu ZŠ školy U Stadionu, či Zelená oáza ve dvoře školy Lingua Universal. Nové hřiště u ZŠ Havlíčkova je čtvrtým zrealizovaným projektem. Všechny jsou určené dětem, což je dobře,“ zhodnotil Petr Hermann, předseda Nároční sítě Zdravých měst ČR, který stál u zrodu participativního rozpočtování v Litoměřicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…