Litoměřice: Radní jednali o nemocnici a pozastavili své kroky, včetně veřejné diskuse

22.05.2019 17:34

Radní města Litoměřice se na svém dnešním jednání zabývali děním souvisejícím s Nemocnicí Litoměřice, a.s. V této souvislosti přijali několik usnesení.

Litoměřice: Radní jednali o nemocnici a pozastavili své kroky, včetně veřejné diskuse
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

1) Vzhledem k tomu, že se nepodařilo získat podporu zaměstnanců nemocnice a veřejnosti, pozastavuje rada města kroky vedoucí k převodu vlastnictví či provozování Nemocnice Litoměřice, a.s., na soukromý subjekt do doby uskutečnění referenda.

2) Rada města pověřila starostu a senátora Mgr. Ladislava Chlupáče a místostarostu a poslance Parlamentu ČR Mgr. Karla Krejzu, aby pozvali ministra zdravotnictví na návštěvu Nemocnice Litoměřice, a.s.

3) Rada města vyzývá premiéra, potažmo Vládu ČR, a Ústecký kraj k zahájení jednání o úplatném převodu Nemocnice Litoměřice, a.s., státu nebo kraji, a to včetně nemovitého majetku za cenu stanovenou znaleckými posudky.

4) Rada města nabízí MUDr. Janu Milotovi a Ing. Miroslavu Janošíkovi, zástupcům petičního výboru, místa v představenstvu a dozorčí radě Nemocnice Litoměřice, a.s., s cílem dát jim možnost zapojit se do řízení nemocnice. Zároveň je vyzývá k vyjádření svého souhlasu s volbou.

5) Rada města vyzývá přípravný výbor místního referenda k předložení petičních archů a otázky místního referenda do 7. června, aby mohlo zastupitelstvo města 13. června na řádném jednání referendum vyhlásit na první polovinu září.

Vzhledem k očekávanému referendu zrušili radní plánovanou diskusi s veřejností na téma budoucnosti Litoměřice, která se měla uskutečnit 11. června v Kulturním a konferenčním centru Litoměřice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…