Litoměřice: Rekonstrukce Dalimilovy ulice finišuje pokládkou asfaltu

08.06.2019 14:00

Oprava Dalimilovy ulice definitivně končí. V květnu byl vybudován nový chodník na jižní straně (v krčku, úsek Samo Tomáška - Žitenická). Frézování tohoto úseku, položení nového asfaltobetonového povrchu a osazení nových dopravních značek jsou posledními kroky, které zakončí náročnou a rozsáhlou rekonstrukci.

Litoměřice: Rekonstrukce Dalimilovy ulice finišuje pokládkou asfaltu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Frézování vozovky začalo v pátek. Termín dokončení byl stanoven na 18. června. V této souvislosti dozná změn i městská hromadná doprava. Autobusovou zastávku Litoměřice, Dalimilova nahradí na lince „D“ zastávka Litoměřice, Husova.

Rekonstrukce Dalimilovy ulice patřila mezi nejnáročnější. Realizováno zde bylo postupně pět staveb zajišťovaných různými investory, které se místy překrývaly. Koordinace prací tak byla náročná. Kromě pokládky nových povrchů došlo například k celkové výměně plynovodu, vodovodu i kanalizace, položení optických kabelů, umístění podzemních kontejnerů na tříděný odpad, výsadbě nového stromořadí či vybudování nových chodníků. I přes probíhající revitalizaci se podařilo oblast zprůjezdnit v srpnu loňského roku.

V souvislosti s ukončením prací v Dalimilově ulici dojde i ke změnám v průjezdnosti některých ulic v této oblasti. „Od 19. června bude ulice Dalimilova obousměrná pouze od ulice Osvobození po ulici Samo Tomáška. V úseku spojky mezi ulicemi Samo Tomáška a Žitenická dojde ke zjednosměrnění ve směru jízdy od nemocnice. Ulice Husova bude jednosměrná v opačném směru v úseku od ulice Wolkerova po ulici Žitenická,“ vysvětlila změny Venuše Brunclíková, vedoucí Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…