Litoměřice: Rodičky si rodný list dítěte odnesou domů rovnou z porodnice

02.01.2020 21:15

Pouhý den po porodu převzaly dnes dvě mladé ženy rodné listy svých miminek. Městský úřad v Litoměřicích tímto krokem zahájil první den provozu nového detašovaného pracoviště matriky nacházejícího se přímo v nemocnici.

Litoměřice: Rodičky si rodný list dítěte odnesou domů rovnou z porodnice
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Matrikářka bude úřadovat v prostoru stávajícího pracoviště Czech POINTu, v blízkosti nemocniční recepce. Provozní doba Czech POINTu je pondělí až pátek od 8 do 12 hodin, od 12 do 13 hodin na ni nyní naváže provoz matriky. „Na detašované pracoviště Czech POINTu máme pozitivní zpětné vazby. Věříme, že i maminky přivítají službu matrikářky, díky níž jim odpadne cesta na městský úřad. Zároveň s miminkem si domů odnesou i rodný list dítěte,“ uvedl tajemník městského úřadu Milan Čigáš.

Přímo na pokoji porodnického oddělení tak dnes matrikářka Jana Hříbalová předala první rodný list připravený detašovaným pracovištěm Monice Kratochvílové ze Vchynic, mamince Olivera, který se 1. ledna v 9.36 hodin narodil jako první miminko roku 2020 v litoměřické nemocnici. Květinu, poukaz na nákup zboží v prodejně zdravotnických potřeb v hodnotě čtyř tisíc korun následně předal mamince předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s., Radek Lončák.

Rodný list dítěte si domů odnese i Veronika Kováčová z Litoměřic, jejíž Adélka se narodila o chvíli později. „Alespoň ušetříme čas běháním na úřad. Je to milé,“ shodovaly se maminky, které v litoměřické nemocnici přivedly na svět první dvě miminka letošního roku.

K dalšímu rozšíření a zkvalitnění služeb tak s příchodem roku 2020 vykročil Městský úřad v Litoměřicích, který loni zvítězil v celorepublikové soutěži Ministerstva vnitra, a byl vyhlášen v kategorii obcí s rozšířenou působností „Přívětivým úřadem 2019“. Do soutěže se přihlásilo 146 obcí III. typu (a městských částí hl. m. Prahy), tedy 64 % ze všech obcí III. typu. Jako druhý skončil Magistrát města Liberce a třetí Městský úřad Žďár nad Sázavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…