Litoměřice: Sochařské sympozium představí čtyři díla

03.06.2019 6:32

O čtyři díla se rozroste exteriérová galerie soch v Litoměřicích. Na výstavišti Zahrady Čech byl slavnostně zahájen pátý ročník mezinárodního sochařského sympozia. V následujících třech týdnech zde vytvoří čtyři umělci díla, jež rozšíří stávající expozici 19 soch, instalovaných v různých částech města.

Litoměřice: Sochařské sympozium představí čtyři díla
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Cílem sochařského sympozia je pravidelnými tvůrčími workshopy podpořit veřejný prostor města Litoměřice, a vytvořit tak externí galerii soch dostupnou každému,“ charakterizovala akci Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu Litoměřice, jenž společně s partnery sympozium organizuje.

Odbornými garanty letošního ročníku jsou akademický sochař Libor Pisklák a architekt Jakub Pleyer. Sochaři František Svátek, Jiří Středa, Marie Šeborová a Italka Emanuela Camacci budou tvořit dle vlastních návrhů z připravených pískovcových bloků z lomu v Dubenci. Jejich návrhy naleznete na webových stránkách sympozia.

Díla budou umístěna během srpna do lesoparku na úpatí Mostné hory. Rozšíří tak venkovní galerii města Litoměřice. Se sochami vytvořenými na minulých ročnících sympozia se můžeme setkat na řadě míst, ať v historickém jádru nebo na Střeleckém ostrově, například za pedagogickou školou, v ulici Velká Dominikánská před věží José Rizala, před baštou apod. Jejich autory jsou nejen čeští, ale i zahraniční umělci ze Slovenska, Německa, Maďarska a Francie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …