Litoměřice: Sportovní spolky mohou žádat o dotaci do půlky ledna

03.01.2022 15:46 | Tisková zpráva

Podpora sportovní činnosti je pro Litoměřice prioritou také v roce 2022. Město hodlá spolufinancovat celoroční činnost sportovních oddílů celkovou částkou 13,6 milionu korun, která drží úroveň roku 2021. Na prosincovém zastupitelstvu města byla schválena finanční podpora pro fotbal, lední hokej a basketbal.

Litoměřice: Sportovní spolky mohou žádat o dotaci do půlky ledna
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

FK Litoměřicko získá dotaci na činnost ve výši 1,8 milionu korun, HC Stadion Litoměřice 5,3 milionu korun, Slavoj BK Litoměřice 1,9 milionu korun a TJ Slovan Litoměřice 720 tisíc korun. „Celkovou alokaci ve výši dalších 3,6 milionu korun zbylým sportovním spolkům město teprve rozdělí. Žádost mohou podat všechny sportovní kluby, které celoročně pracují s mládežnickou základnou, a to nejpozději do 16. ledna 2022,“ upozornila vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu Litoměřice Andrea Křížová.

Výši dotací určují přesně stanovená kritéria programu podpory celoroční činnosti sportovních spolků, například členská základna a nejvyšší hraná soutěž, finanční náročnost a zajištění vícezdrojového financování, tradice, atraktivita sportu a jiné.

„Je podstatné, že se nám výší dotace podařilo udržet standard roku 2021. Podpora sportu, který jak víme, vede ke zdraví, se v současné době stává ještě důležitější a neměli bychom na ní šetřit,“ uvedl místostarosta Litoměřic Karel Krejza.

Podklady pro žádost o dotaci najdou zájemci přehledně online ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…