Litoměřice: Ulice 5. května je opět zelená

03.05.2018 14:30

Celkem devět nových stromů zdobí od dnešního dopoledne ulici 5. května v Litoměřicích. Město zde tak dokončilo plánovanou revitalizaci zeleně.

Litoměřice: Ulice 5. května je opět zelená
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jak vysvětlila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu, jde o štíhlou formu jasanů, jejichž koruny se v budoucnu nebudou dotýkat sousedních budov. „Vysadili jsme osm jasanů podél obchodů a jeden kaštan na rohu s ulicí Na Valech. Současně s nimi dnes přibyl jeden strom ještě na Březinově cestě,“ uvedla Lenka Brožová. Zároveň vysvětlila, k čemu slouží bílý nátěr, který pokryl celé kmeny. Jeho účelem je chránit stromy před sluncem a výparem a nahrazuje obalování jutou.

K revitalizaci zeleně v ulici 5. května město přistoupilo poté, co z původních osmi hrušní tři uschly a jedna nevydržela poryvy loňské podzimní vichřice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…