Litoměřice: Vánoční strom rozsvítíme společně 7. prosince

07.12.2018 6:32

Na náměstí v Litoměřicích byl postaven vánoční strom. Smrk ztepilý, který se nacházel v Husově ulici, městu darovala soukromá osoba. I s vánoční výzdobou instalovanou na Mírovém náměstí se rozzáří v pátek 7. prosince.

Litoměřice: Vánoční strom rozsvítíme společně 7. prosince
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Rozsvítí ho starosta města Ladislav Chlupáč v 18 hodin. Vánočně laděný program plný pohádek, zpěvu, zábavy a soutěží o ceny však začíná již v 15.00 hodin fanfárami a koledami.

„Stejně jako na předchozích akcích, tak ani na rozsvícení vánočního stromu návštěvníci nenajdou jednorázové plastové kelímky,“ uvedla Věra Kmoníčková, ředitelka Městských kulturních zařízení, jež akci pořádají. Pokračují tak v boji proti plastovým odpadům.

Další novinkou letošního ročníku je odměna pro každého, kdo si přijde vychutnat bohatý vánoční program v andělském kostýmu. „Výzva platí nejen pro děti. Zapojit se mohou klidně i jejich rodiče. Třeba se nám podaří vytvořit rekord v počtu andělíčků a andělů na našem náměstí,“ dodává Věra Kmoníčková.

Rozsvícení vánočního stromu bude možné sledovat i z ptačí perspektivy. Věž Kalich nabízí prohlídku až do 19 hodin. Rozzářená vánoční výzdoba instalovaná na veřejném osvětlení v ulicích města těší Litoměřičany již od pátku 30. listopadu.

Program:
15:00 Podřipský žesťový kvintet
15:30 Povídání o Vánocích a Oldovy vánoční soutěže
15:45 Andělské hrátky s Jirkou Hadašem
16:30 Oldovy adventní soutěže
16:45 Andělské hrátky s Jirkou Hadašem
17:30 Zpěv sbor SamoHlásek ZUŠ
18:00 Rozsvícení stromu
18:20 Orchestr Bonus Vlastimila Jurčíka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…